De bästa videospelen 2022

De bästa videospelen för 2022 är en blandning av nya titlar och efterlängtade uppföljare. Oavsett om du är en avslappnad spelare eller ett hardcore-fan finns det säkert något på den här listan som kommer att tilltala dig. Så utan vidare är här de bästa videospelen för 2022.

5. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

I LEGO Star Wars: The Skywalker Saga kommer spelarna att kunna återuppleva alla nio filmerna i Skywalker-sagan på ett helt nytt sätt. Med ett nytt och förbättrat berättelseläge kommer spelarna att kunna uppleva filmerna som aldrig förr. Dessutom kommer spelet att innehålla nya karaktärer, platser och fordon från hela sagan. Med över 100 timmars spelande är LEGO Star Wars: The Skywalker Saga det ultimata LEGO Star Wars-spelet för fans i alla åldrar.

4. Pokemon Legends: Arceus(2022)

Det var inte nödvändigt att Pokémon skulle förändras. Vi har fått nya utgåvor av grundserien, Sword and Shield, samt remasters av två DS-klassiker, Brilliant Diamond och Shining Pearl, under de senaste tre åren. Dessa spel har alla sålt extremt bra, vilket bevisar att Pokémon-formeln fortfarande är lönsam 30 år efter Röd och Blå. Pokémon Legends: Arceus skildrar en annan tidslinje där Nintendo övergav de alltför förenklade rollspelsfångarna till förmån för något lite mer innehållsrikt. Här är du, en Pokémon-tränare ensam i vildmarken, som njuter av en klarare, kuslig vision av hur livet bland de vilda Pikachus skulle vara. Smyg på Pokémon och överraska dem med en Poké Ball, slåss mot ditt byte utan att vara bunden av en turordningsbaserad slogan och fly för ditt liv efter att ha retat upp en gigantisk Electrode.

3. Stray

Stray är ett uppslukande äventyrsspel för en spelare som låter dig uppleva livet som en herrelös katt. När du utforskar en vidsträckt och vacker värld använder du dina skarpa sinnen för att jaga efter mat och slåss mot andra katter om revir. Du kommer också att träffa nya vänner och upptäcka hemligheter längs vägen. Med fantastisk grafik och en känslomässigt engagerande berättelse är Stray ett spel som kommer att stanna kvar hos dig långt efter att du har lagt ifrån dig handkontrollen.

2. Horizon Forbidden West

I Horizon Forbidden West ger sig Aloy ut för att upptäcka sanningen om de mystiska händelserna som hände i slutet av Horizon Zero Dawn. Hon får sällskap av en ny allierad, Erend, som hjälper henne att navigera i de förrädiska länderna i Forbidden West. Tillsammans måste de övervinna utmaningar och avslöja hemligheter för att hitta de svar de söker. På vägen kommer de att stöta på farliga maskiner och andra hot, men de kommer också att få möjlighet att utforska vackra landskap och träffa nya vänner. Med beslutsamhet och mod kommer Aloy att lyckas i sin strävan att få reda på sanningen om vad som hände i Forbidden West.

1. Elden Ring

Elden Ring är ett actionrollspel utvecklat av FromSoftware och utgivet av Bandai Namco Entertainment, baserat på videospelsserien “Soulsborne”. Det tillkännagavs på E3 2019, under Sonys presskonferens, och är för närvarande under utveckling av utvecklingsstudion FromSoftware för Dark Souls och Bloodborne. Spelet beskrivs som “ett mörkt och episkt äventyr genom en sammanflätad värld med hisnande landskap och upplevelser”, där spelarna tar kontroll över en egen protagonist som väljer mellan en av FromSoftwares signaturklasser: svärdsmannen, bågskytten eller trollkarlen.