Obama lär sig kitesurfing med Virgins grundare

Innan han återvände till Washington, dök den förre presidenten upp för att utföra en vatten- och atletisk utmaning med sin vän, Virgin Groups grundare; miljardären Richard Branson. Detta som han samtidigt var på  semester på Brittiska Jungfruöarna med den tidigare första damen Michelle Obama.
Nu när Barack Obama är fri från många av de restriktioner som Secret Service haft på honom som president, kan han nu njuta av till exempel aktiviteter som surfing och andra vattensporter. Branson erbjöd därför Obama en chans att lära sig kitesurfing.

obama

För att göra det hela lite mer intressant dock , tog Richard Branson på sig en egen utmaning.

“Vi beslutade att inrätta en vänlig tävling: Kan Barack lära sig kitesurfa före jag lärt mig Foilboard, så har vi den sanna vinnaren! Vi enades om att ha en kamp för att se vem som kunde stanna uppe på brädan längst.” Skrev Branson i ett inlägg på Virgin.com, i början av veckan.

När du Kitesurfar, åker du på  en surfbräda medans du håller på en drake,och när du Foilboardar åker du på en en surfbräda med en “hydrofoil” som går i vattnet, och lyfter brädan ovanför ytan.
Efter några dagars utbildning, och en avgörande match, vann dock Obama utmaningen tillslut.

Några ur allmänheten har dock uttryckt avsmak över att se Obama relaxa i Karibien med en miljardär i en tid då många amerikaner plågas av oron som Trumps inriktning i Vita Huset har lätt till.

“Barack! Kom tillbaka hit – vi behöver dig “skrev en person på Branson Facebook-sida, till exempel.

Bilderna av Branson som utmanande Obama i  kitesurfing tävlingen; sågs runt om i världen och skapade en enorm publicitet. Inte nog med det så bloggade Obama flitigt från sin semester och delade bilder av sin dag på vattnet på sina personliga Twitter, Facebook och Instagram-konton.

För att räkna lite, så genererade Bransons fem olika twitterinlägg 6000 retweets per inlägg, och hans Facebook-inlägg med en bild av hans “fight” med Obama delades mer än 2.000 gånger. Det ursprungliga inlägget på Virgins företagets webbplats delades mer än 37.000 gånger. Men mest av allt så genererade Branson foto av en strålande Obama på Instagram nästan en kvarts miljon visningar.

Det ska dock nämnas att lika många som av de som var irriterade på  Obamas semesterbilder, så fanns det minst lika många som menade att han att han förtjänade sin semester och önskade honom och Michelle dessutom all lycka till i framtiden!