Bra resor för hela familjen till Asien

Fördelen med resor med familjen där äventyr och olika aktiviteter har en central roll, är att alla får lite tid för sig själva och kan göra sina egna val. Dessutom kan familjer som kanske inte ses varje dag, få lite välbehövlig gemenskap. Thailand har med sina stränder; länge varit ett favorit-resmål för familjer med barn och vuxna i alla åldrar – medans Cambodia och Vietnam verkligen är på framfart.

resor familjen

För mig personligen, så erbjuder dessa resmål en bra balans mellan avslappning, kultur och skoj. Alla kommer ha ett personligt favoritminne från resan, och där kanske pappan i familjen gillar Angor Wat under regnperioden, så kanske dottern i familjen inte vill något annat än att åka till hotellet och ligga vid poolen.

Om ni väljer att åka till Östasien, så måste jag rekommendera att ta en kajaktur i Ha Long Bay i nordöstra Vietnam. Det var helt underbart att se dessa miljöer från vattennivå och detta avslutades på en strålande restaurang i närområdet.

Eftersom jag själv varit med familjen i Vietnam för ett antal år sedan, vet jag dock att det är den tid som man verkligen spenderar med familjen under semestern som är viktigast! Det är skönt att släppa allt för en stund och bara smita ner till den lokala kiosken för en öl eller glass.

Det kan vara klokt att välja en resa dit andra familjer också reser, om man vill gå på lite mer uppstyrda event. Till exempel har Fritidsresor många bra paketresor till Asien, men också andra häftiga delar av världen. Åker man med andra så kan barnen skaffa nya vänner, och de vuxna kan socialisera lite mer om man nu känner för det.

Min egna erfarenhet pekar på att resor där tre generationer av familjemedlemmar åker tillsammans, behöver en stor del av kompromiss för att fungera bra. Man måste försöka möta alla familjemedlemmars behov, även fast det kanske handlar om lite extra jobb från familjens sida i slutändan.

Ha en bra November!